Lakk til gulv? Chimiver gulvlakk

Lakk til gulv? Chimiver gulvlakk

Når vi snakker om gulvlakk skiller vi mellom en-komponent og to-komponent lakk til gulv, der sistnevnte er det sterkeste varianten av de to. I tillegg til denne distinksjonen skiller vi også mellom vannbasert gulvlakk og løsemiddelbasert lakk til gulv. Her hjemme i Norge kan man fortsatt gå til innkjøp av syreherdet gulvlakk,
mens i Sverige har de forbudt denne typen av lakk til gulv fordi den inneholder det kreftfremkallende stoffet formaldehyd.

Når du skal kjøpe gulvlakk skal du huske på at oljelakker gulner mest og tar du i bruk denne typen lakk på et hvitfarget gulv, blir resultatet ikke spesielt pent fordi lakken gulner i utseende etter veldig kort tid.

Skal du har en to-komponent behandling for tregulv anbefaler vi vannbaserte Ecostar Vi2K. Dette er en gulvlakk som gjør gulvet svært motstandsdyktig, har høy dekkevne og ikke minst er den veldig enkel å vedlikeholde. Denne typen lakk gir ditt gulv en varm og myk effekt.

Ønsker du en en-komponent vannbasert behandling for tregulv uten utslipp av flyktige forbindelser, kan vi trygt anbefale ECØ V. Denne lakken har gode egenskaper på gulvområder med høy grad av trafikk og slitasje. Lakken oppfyller sertifiserings LEED-protokollen (Leadership in Energy and Enviromental Design).

Chimiver har lenge arbeidet med miljøvern og innså tidlig viktigheten av at vi alle drar i samme retning for å redde miljøet og kloden vi lever på. Med hjelp fra internasjonale partnere og råvareleverandører har vi oppnådd en bærekraftig produksjon av våre produkter.

Har du spørsmål om gulvlakk eller er du usikker på hvilken lakk som passer ditt gulv, er du hjertelig velkommen til å ta kontakt med oss på skjemaet her på våre nettsider.