Gulvmaling, lakk eller olje?

Gulvmaling, lakk eller olje?

Selv om mange i dag velger gulvmaling, kan det være grunn til å tenke seg om en ekstra gang. Gulvolje har lenge hatt det problemet at gulvet gulner i løpet av relativt kort tid, og at det i likhet med gulvmaling, inneholder mye løsemidler. Dette bestemte Chimiver seg for å gjøre noe med og ved hjelp av store investeringer i vår forskningsavdeling, har vi klart å utvikle produkter for overflatebehandling av gulv som er mer miljøvennlige, har en sterkere overflate og holder lengre enn alminnelig gulvmaling.

Lios Bioil 90 er en to-komponent naturlig oljebehandling som gir deg et miljøvennlig alternativ på travle flater over lang tid. Med et enkelt strøk får tregulvet økt motstandsdyktighet, stor dekkevne og viktigst av alt blir gulvet enkelt å vedlikeholde.

Når det gjelder gulvlakk har det et dårligere rykte enn gulvmaling, spesielt fordi man fortsatt i dag kan finne syreherdede lakker i norske butikkhyller. Disse produktene inneholder formaldehyd som er bevist kreftfremkallende, og nettopp derfor er syreherdede lakker forbudt i blant annet Sverige. Gulvlakk har det også med å gulne.

Uansett om du bruker gulvmaling, lakk eller olje, er det helt avgjørende av forarbeidet er gjort riktig og nøyaktig. Det spiller ingen rolle hvilke produkter du bruker, om jobben er gjort dårlig blir resultatet deretter.

Chimiver er en global leverandør av gulvbehandling for profesjonelle og gjennom kontinuerlige investeringer i forskning arbeider vi for å utvikle bedre og mer miljøvennlige produkter. Bevaring av miljøet har blitt inkorporert i selskapets DNA og vi er stolte over å ha oppnådd en bærekraftig produksjon.